Videogames

      Geen reacties op Videogames

Welk kind, welke jongere of zelfs welke volwassene kan nu nog zonder een videogame? Het is niet meer weg te denken uit het beeld van deze maatschappij. In bijna elk huis staat wel een spelcomputer om videogames te spelen. Een videogame is een spel dat in een elektronische omgeving gespeelt kan worden. Het spel kun je spelen door gebruik te maken van de spelcomputer, want zonder spelcomputer kun je spel niet spelen. Ook kun je hier alles mee besturen in het spel. Natuurlijk zijn niet alle spellen bedoeld om alleen te spelen, je kunt ze ook met iemand anders beoefenen. Dit heet in het Engels multiplayer. Als je met meerderen een spel speelt kan dit tegelijk of om de beurt.

videogame

Videospel en computerspel

Een ander woord voor videospel is computerspel. Wat grappig is, is dat niet elk computerspel een videospel is. Hoe dat komt, leg ik je uit. Dat een computerspel geen videospel is, komt bijvoorbeeld doordat het games zijn die gebaseerd zijn op geluid of tekst of spellen voor blinden. Wat vaak voorkomt is dat degene die de game speelt een auto bestuurt. Ook is het vaak zo dat je je begeeft in een personage die zich in een bepaalde stad of omgeving moet redden. Je kunt alle handelingen van de personage zelf bepalen en je kunt alles wat er gebeurt zien op het beeldscherm. Meestal bekijk je de wereld vanuit het gezicht van de personage die je speelt. Ook is het mogelijk dat je als het ware met een camera op de persoon kijkt.

Besturing

De manier van besturen kan erg verschillen. Zo bestaan er controllers die precies in de handpalm passen met maar een paar knopjes. Of een grote joystick met een hendel eraan is ook iets wat je vaak tegenkomt. Waar veel mensen tegenwoordig waarde aan hechten zijn de zogenaamde graphics en het verhaal wat de game verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *