De computer en zijn soorten

      Geen reacties op De computer en zijn soorten

Wie gebruikt hem nou nog niet, de computer? Dat is maar een heel klein aantal mensen op deze wereld. Het is een apparaat wat niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Er worden gegevens op een bepaalde manier gelezen met chips en andere hardware zodat ze kunnen worden verwerkt. Als je het woord computer zegt, wordt er vaak aan een elektronisch apparaat gedacht. Dit is ook vaak wel zo, maar er bestaan ook andere computers, zoals de analoge computers. De codes die de computer gebruikt om handelingen uit te voeren worden ondersteund door softwareprogramma’s. Door middel van deze programma’s kan een computer goed werken. Heel vroeger werd de computer alleen gebruikt om rekensommen uit te rekenen. Tegenwoordig wordt het voor veel meer dingen gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de belangrijke administratieve en financiële doeleinden.

computers

Namen van computers

Eerst werd de computer ook wel calculateur genoemd vanwege het berekenen van berekeningen. Later werd deze naam vervangen door ordinateur. Dit betekent iets dat letterlijk gegevens ordent. Waar computers absoluut niet zonder kunnen is informatica, dit is tegelijk met de computer opgekomen.

Soorten computers

Net als dat er vele soorten voetbalschoenen zijn, zijn er natuurlijk ook vele soorten computers. Natuurlijk kent iedereen de supercomputers, kleine computers, de personal computer en voor velen de belangrijkste computer; de spelcomputer. De computer wordt dus niet alleen voor serieuze doeleinden gebruikt. Denk ook aan vermaak. Zoals wat tegenwoordig voor veel mensen belangrijk is, is YouTube. Iedereen kan zelf een YouTube account aanmaken en de show stelen op het internet. Er zijn al een tal van mensen die beroemd zijn geworden door een filmpje te uploaden op youtube. Ook wordt de computer voor industriële doeleinden gebruikt. Machines en robots in fabrieken moeten natuurlijk aangestuurd worden door iets. Dit aansturen gebeurt veel door computers. De ontwikkeling van de computer is de laatste 60 jaar enorm snel gegaan en waarschijnlijk gaat dit nog even door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *