De computer branche van vroeger

      Geen reacties op De computer branche van vroeger

De ICT branche is een hele brede branche. Deze bestaat uit het leveren van diensten en producten en dan wel met betrekking op het onderwerp informatietechnologie.

computer van vroeger

De branche opgedeeld

Er zijn drie soorten waarin de branche verdeeld wordt. Dit gaat over Hardware, Software en de diensten. Onder hardware verstaan we de fysieke computers en andere tastbare apparaten zoals printers bijvoorbeeld. Software is het gebruik van code die de hardware bestuurt. Als we het hebben over de diensten, dan praten we over het installeren en onderhouden van de apparaten maar ook de software.

De geschiedenis van ICT

IT bestaat al heel lang. Al voor de oorlog rond 1940 bestonden er al activiteiten die hier mee te maken hebben. In de jaren 1960 en 1990 nam er een hele verandering plaats in de volledige ict branche. In dit tijdperk werd het gebruik van de computer in grote mate toegenomen doordat deze al makkelijker te betalen werd voor grote bedrijven. Een computer in een bedrijf nam immers veel arbeid weg. Alles wat bijvoorbeeld uit het hoofd uitgerekend moest worden kon nu al voor een groot deel met de computer. Pas twintig jaar terug kwam er een computer die iedereen kon gebruiken, namelijk de personal computer. Deze was naar omstandigheden heel compact gebouwd en kon bij iedereen in huis staan. Wat in de jaren 90 een bekend beeld was voor mensen, was de mega grote desktop met daarbovenop het beeldscherm van wel een halve meter diep. Herkenbaar was ook de opstarttijd van de grijze reus. Als je de opstart knop indrukte kon het wel zeker een half uur duren voordat je de computer kon gebruiken. Die tijd is niet meer met nu te vergelijken. Als je nu de computer op start is deze vaak al binnen 2 minuten te gebruiken. En dan natuurlijk niet te vergeten de eerste games, als FIFA of need for speed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *