Laptops

      Reacties uitgeschakeld voor Laptops

Een van de beste uitvindingen die bestaat, is de laptop. Het is eigenlijk gewoon een computer, die je overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt hem ook overal gebruiken, mits de accu maar genoeg vol zit. Laptops worden veel gebruikt door mensen die veel de computer gebruiken, veel onderweg zijn en de computer op veel verschillende plekken moet gebruiken. Laptops worden ook vaak op tafels en bureaus neer gezet, dus het is allang niet meer zo dat laptops alleen op de schoot worden gebruikt. Een laptop heeft vaak alle zelfde opties als een vaste computer, zoals natuurlijk het beeldscherm, het toetsenbord en luidsprekers. Maar met de elektriciteit werkt het natuurlijk iets anders, elke laptop heeft een accu waardoor er niet altijd een stopcontact nodig is. Als er wel een stopcontact is, wordt er gebruik gemaakt van een wisselstroomadapter.

laptop

Geschiedenis

De eerste computers die je kon gebruiken als draagbare computer kwamen in de jaren 80 uit. Eigenlijk zijn die niet meer te vergelijken met laptops van nu. Het gewicht was vaak veel zwaarder en het beeldscherm was veel kleiner. In nog minder dan 20 jaar is er enorm veel veranderd in de technische wereld en heeft ook de laptop een enorme verandering ondergaan.

Netbooks

Een ander slag laptop is een Netbook. Zo’n netbook is goedkoper, lichter en kleiner dan een laptop. Je zou het eigenlijk kunnen zien als een soort pda waar je grotere programma’s op zou kunnen afspelen. Een netbook heeft wel minder ruimte en minder processorkracht. Het scherm is kleiner dan de reguliere laptop en heeft geen optische schijf. Door de lage prijs werd de Netbook een tijdje een echte hit. Maar niet van erg lange duur, want in 2011 kwam de tablet op de markt en die veegde de Netbook van de kaart. Zoals net al eerder genoemd hebben netbooks geen optische schijf. Wel kan er via USB een externe schijf worden aangesloten.

Heb jij een softwarepakket nodig voor je laptop? Koop deze dan bij Softwarelicense4U.