Westertoren in Amsterdam: meer dan architectuur

      Geen reacties op Westertoren in Amsterdam: meer dan architectuur

De Westertoren in Amsterdam, een iconische toren aan de Prinsengracht in het stadscentrum van Amsterdam. De beroemde kerktoren is bezongen in legio aan Amsterdamse smartlappen, maar ook genoemd in het dagboek van Anne Frank. De toren is één van de bekendste oude bouwwerken van Amsterdam en is ca. 87 meter hoog. Lees nu verder en ontdek meer over de Westertoren en over Amsterdam.

Westertoren: de geschiedenis

Aan het einde van de middeleeuwen groeit Amsterdam niet meer zo snel als dat eerst het geval was. Het was duidelijk, om de stad te laten groeien moesten er nieuwe bouwprojecten komen. De omgeving van de Westerkerk was één van deze bouwprojecten. Op 9 september 1620 begint de bouw van de Westerkerk. De Westertoren wordt in 1637 opgeleverd en wordt door de jaren heen steeds een beetje mooier gemaakt. Zo werd het carillon in 1658 gegoten en geplaatst. Dit carillon is in 1959 vervangen door de huidige, moderne exemplaren. 

Westertoren: aan de rand van de Jordaan

De Westertoren is te vinden in het stadscentrum van Amsterdam, aan de rand van de Jordaan. De Jordaan is één van de bekendste wijken in Amsterdam. Waar dit vroeger een typische volksbuurt was, is het nu een zeer gezellige wijk met pittoreske straatjes, leuke winkels en horeca. De Jordaan is erg geliefd bij toeristen, maar ook bij lokale bevolking.

Wonen in Amsterdam

De Westertoren en de Jordaan zijn nog maar enkele van de vele leuke en bijzondere plekken in Amsterdam. De stad is dan ook erg in trek. Zit je al een tijdje te twijfelen over verhuizen maar weet je niet waar je wilt huren in Amsterdam? Het is dan verstandig om je horizon te verbreden. De Jordaan is niet de enige wijk in Amsterdam en ook zeker niet de goedkoopste. Wanneer je van plan bent om een appartement huren in Amsterdam is het belangrijk dat je ook andere wijken en plekken rondom Amsterdam in acht neemt, aangezien er een enorm verschil in huurprijzen is.