Wat is Cloud Hosting?

      Geen reacties op Wat is Cloud Hosting?

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord, cloud hosting. Het is een vorm van hosting die in de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden. Echter is het niet zo makkelijk uit te leggen wat het nou precies is. Zelfs de meeste aanbieders ervan hebben geen duidelijke beschrijving van dit fenomeen. In deze blog leggen we je uit wat cloud hosting nou daadwerkelijk inhoudt.

Cloud hosting

Er is sprake van cloud hosting wanneer er bij het hosten van een website een server wordt gebruikt die op meerdere locaties beschikbaar is, niet op slechts één locatie. Er wordt een verzameling van servers gebruikt. Het is dan ook geen probleem als het verkeer op jouw website opeens vele malen hoger ligt dan normaal. Wanneer dit het geval is, wordt er gezocht naar andere servers die ervoor zorgen dat de website getoond kan worden. Cloud hosting is ook een ideale oplossing wanneer je bezoekers hebt uit allerlei verschillende landen. De servers van de cloud hosting kunnen namelijk ingesteld worden op verschillende landen. Zo kan een Nederlander bijvoorbeeld de website zien via een server in Amsterdam en Belg krijgt de website te zien via een server in Antwerpen. Dit heeft een positief effect op de snelheid van de website.

Cloud hosting van Tilaa

Tilaa is een cloud provider die al jaren de voorkeur heeft van IT-engineers. Tilaa heeft een geautomatiseerde infrastructuur en is volledig gecertificeerd. Bij Tilaa kan je daarnaast genieten van onbeperkt dataverkeer. Elke 4 uur worden er back-ups gemaakt en je kan eventueel snapshots maken. Het premium netwerk van Tilaa is volledig redundant uitgevoerd en garandeert maximale snelheid, uptime, betrouwbaarheid en security. Daarnaast is het persoonlijk contact een van de belangrijkste waarden van Tilaa. Als je een vraag hebt, heb je het antwoord tijdens kantooruren al binnen 1 uur binnen.