Huis kopen in het buitenland

      Geen reacties op Huis kopen in het buitenland

Zodra je van plan bent om een huis te kopen in het buitenland, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening moet houden zodat de verhuizing slaagt. Er zit een groot verschil tussen emigreren binnen of buiten de Europese Unie. Het is namelijk zo dat de landen binnen de Europese Unie allemaal open grenzen hebben om te reizen. Als je besluit buiten de Europese Unie te gaan wonen, krijg je waarschijnlijk te maken met een hoop dingen die je bij een immigratie binnen de Europese Unie niet zult ervaren.

Mogelijke verkoop van huidige woning in Nederland

Wanneer je gaat verhuizen, is het van belang dat je huidige woning verkocht wordt. Om je woning te koop aan te bieden, zul je eerst de woz waarde van je huidige woning exact moeten weten. Hier kun je achter komen door een makelaar langs te laten komen, de uiteindelijke waarde van de woning wordt bepaald door de makelaar en een taxateur. Zodra je op de hoogte bent van de waarde kun je de woning te koop aanbieden. Dit kun je doen op een aantal bekende sites als, Funda, Eigenhuis of Koopwoning. De bekende sites zijn het beste, maar je kunt je woning ook op lokale sites aanbieden. Deze sites kun je vinden door op het internet te zoeken met als zoekterm ‘huis kopen.’ Het is ook mogelijk dat je een huis koopt in het buitenland je naast je huidige woning koopt, dus dat je een extra huis hebt, voor bijvoorbeeld een ski of zomervakantie. In dit geval hoef je uiteraard je huidige woning niet te verkopen.

Een aantal dingen die mogelijk veranderen in een ander land

Als eerste is het belangrijk dat je weet hoe de zaken in het toekomstige land zijn geregeld met betrekking tot je rijbewijs. In sommige landen zul je opnieuw een geldig rijbewijs moeten houden volgens de regels die in het desbetreffende land gehanteerd worden. In andere landen zul je het makkelijk aan kunnen vragen na toning van je Nederlandse rijbewijs. Ook zaken omtrent je ID of paspoort is iets wat in je toekomstige land misschien anders geregeld wordt. De bovenstaande twee voorbeelden zijn maar twee voorbeelden, dit zal erg verschillen per land, maar het kan zo zijn dat er nog een hoop andere dingen zijn die mogelijk aan moet vragen of in moet ruilen.

Een verhuizing voor je werk

Het is ook goed mogelijk dat je voor je werk moet verhuizen naar het buitenland. Als dit het geval is zijn er al een hoop dingen die al voor je geregeld zijn. Vaak is het zo dat de werkgever al een mogelijke verblijfplaats voor de werknemer heeft geregeld, en dan is het land vaak ook al op de hoogte van je komst. Dit scheelt al een hele hoop werk, maar een verhuizing naar het buitenland is nog steeds wel een hoop werk. Bovendien kan het zo zijn dat je liever niet naar een ander land verhuist. Als je voor je werk naar het buitenland verhuist scheelt dit je vaak een hoop werk en tijd.  Zo kun je zo snel mogelijk weer aan het werk.