Heeft Bitcoin de toekomst?

      Geen reacties op Heeft Bitcoin de toekomst?

Bitcoin viert dit jaar haar 10-jarige bestaan. Eigenlijk bestond de Bitcoin in 2008 al, maar in 2010 heeft de eerste transactie plaatsgevonden. Relatief kortgeleden, als je bedenkt wat er de afgelopen jaren allemaal met de Bitcoin is gebeurd en het aantal nieuwe cryptomunten die in de tussentijd allemaal zijn gelanceerd. Eind 2017, begin 2018 was de Bitcoin wereldnieuws en begon de koers enorm te stijgen. De koerst bereikte een waarde van 20.000 dollar per hele Bitcoin. Inmiddels ligt de Bitcoin koers rond de 7 á 8 duizend dollar. Maar zit er eigenlijk nog wel toekomst in de Bitcoin? Je leest het hier.

Is Bitcoin de munt van toekomst?

Het is lastig om precies vast te stellen of Bitcoin de munt van de toekomst wordt. De Bitcoin kent vele voordelen ten opzichte van het huidige betalingsnetwerk, maar ook vele nadelen. Hoewel de Bitcoin niet zomaar zal verdwijnen, is het ook niet heel waarschijnlijk dat deze als gemeenschappelijk betaalmiddel gaat fungeren. De koers van de digitale munt schommelt simpelweg nog te veel, wat het erg interessant maakt voor beleggers. Maar dit zorgt er tevens voor dat de munt geen stabiele basis biedt voor een gemeenschappelijk betaalmiddel. 

Waarom is de Bitcoin dan toch zo populair?

Zoals net al is aangegeven is de Bitcoin wel erg interessant om te verhandelen Door de prijsschommelingen valt er veel winst te behalen als je weet wat je doet, oftewel Bitcoin kopen wanneer de koers laag is en verkopen wanneer deze hoog is. Daarnaast is het concept van een digitale munt voor het volk, zonder tussenkomst van een centrale of commerciële bank een idee die veel mensen goed ligt. Ook de blockchain technologie is een zeer interessant gegeven. Deze technologie kan voor veel meer doeleinden worden gebruikt dan betalingsverkeer alleen. Dit is één van de redenen dat de Bitcoin zo explosief is gegroeid, omdat men veel kansen zag in de achterliggende technologie.