De monitoring met de Prusa i3 mk3

      Geen reacties op De monitoring met de Prusa i3 mk3

Werken met de Prusa i3 mk3 3D printer is iets wat door kenners altijd wordt aangeraden. Dat komt in de eerste plaats door de stabiliteit die dit model biedt. De reden hiervoor is simpel. De sensors die erin gebouwd zijn, zorgen ervoor dat er op alle mogelijke manieren is te zorgen voor veilig en gelijkmatig printen. Dit is zowel zakelijk als hobbymatig een belangrijk punt waar veel voordeel uit te halen is. Alleen al om die reden is het aantrekkelijk om te bekijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Daar kunnen veel potentiële gebruikers hun voordeel mee doen.

Voorkomen van grote problemen

De sterkste kant van de Prusa i3 mk3 is dat er grote problemen mee voorkomen kunnen worden. Dat komt doordat er veel aandacht voor het proces is. De verschillende sensors die in de 3D printer zijn gebouwd houden alles goed in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er tijdig gewaarschuwd wordt wanneer het filament opraakt. Daarnaast stuurt de printer bij wanneer er wordt afgeweken van de juiste richting bij het printen. Al deze zaken maken de kwaliteit van de eindproducten dan ook flink hoger. Dit is belangrijk als het om het printen van ontwerpen gaat.

Andere zaken die gemonitord worden

De sensors houden ook andere zaken dan het directe printen zelf in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de printer reageert op een stroomstoring. Dit hoeft ook geen reden te zijn om een print die onderbroken wordt als verloren te beschouwen. De Prusa i3 mk3 kan dan zorgen dat het proces van printen weer wordt opgepakt waar het gebleven was. Zo kan je gewoon verder wanneer de stroom weer naar behoren werkt en de printer het dus ook gewoon weer doet. Dit zijn allemaal zaken die op een betere manier verlopen dan ooit tevoren.

Allerlei soorten ontwerpen maken

Doordat de printer zo goed te gebruiken is, is er ook van alles mee mogelijk. De Prusa i3 mk3 is zo stabiel dat er eigenlijk elk type print mee gemaakt kan worden. Alleen al om die reden is het ook zo dat deze specifieke 3D printer zo populair is onder allerlei doelgroepen. Van ondernemers tot ontwerpers en van kunstenaars tot onderwijzers gebruikt iedereen de printer om allerlei ontwerpen en ideeën uit te werken. Dat maakt het dan ook heel aantrekkelijk om er zelf ook mee te willen werken. Alle reden om dit dus ook eens te gaan testen.

Prusa i3 kit Nederland kopen hier!

Person Using Laptop and Drawing Pad on Table