Goedkoop internet, vergelijken loont

      Geen reacties op Goedkoop internet, vergelijken loont

Je kunt veel geld besparen door over te stappen van internetabonnement. Er zijn verschillende vergelijkingssites die op basis van jouw voorkeuren een overzicht geven van de goedkoopste internetaanbieders. Meestal kun je ook een postcodecheck doen, om er zeker van te zijn dat dit internetabonnement beschikbaar is in jouw straat. De prijs is afhankelijk van het soort pakket (internet, internet en bellen, of internet en televisie of alles in één), de contractduur, de downloadsnelheid en de uploadsnelheid, het verbindingstype (ADSL, VDSL, kabel, glasvezel, 4G) en eventuele extra services zoals een monteur die je helpt bij de installatie.

Wat is het gunstigste internetabonnement?

Het is verstandig om met een aantal zaken rekening te houden als je op zoek bent naar goedkoop internet. Wil je ook een abonnement voor vast bellen of digitale televisie, dan kan het gunstig zijn om een alles-in-één-pakket te kiezen. Verder is de prijs mede afhankelijk van de internetsnelheid. Het is verstandig om eerst voor jezelf duidelijk te hebben in hoeverre de snelheid voor jou van belang is. Dit hangt af van de hoeveelheid muziek, films, foto’s, bestanden of software die je downloadt of uploadt. Hoe vaker je dit doet, des te prettiger is het om een hogere internetsnelheid te kiezen. Gebruik je je internetabonnement alleen voor e-mail en wat surfen, dan volstaat een lagere snelheid voor jou.

Welke internetaansluiting is interessant?

De meeste internetproviders bieden op dit moment aansluitingen aan via ADSL, VDSL, kabel of glasvezel. De hoogste internetsnelheden worden behaald met kabel en glasvezel. Dat zie je dan ook vaak terug in de hogere prijs. De internetsnelheid van ADSL of VDSL (de snellere opvolger van ADSL) hangt af van de afstand van jouw huis tot de wijkcentrale. Hoe dichter je bij de wijkcentrale woont, hoe sneller je verbinding. Bij internet via de kabel, wordt zowel je internetsignaal als je televisiesignaal via de kabel uitgezonden. Je dient hierbij altijd een televisie abonnement te hebben. De snelheid is meestal hoger dan bij ADSL of VDSL en is niet afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Internet via glasvezel levert de hoogste snelheden. Een nadeel is dat het nog niet overal verkrijgbaar is. Dit kun je eenvoudig controleren via de postcodecheck.