Welke kies jij? Een massief houten vloer of een PVC-vloer?

Je bent toe aan een nieuwe vloer in je woning. Wat voor type vloer kies je dan? Er zijn genoeg opties, maar je hebt de mogelijkheden weten te verkleinen naar twee type vloeren, namelijk: een massief houten vloer of een PVC-vloer. Je hebt de indruk dat een massief houten vloer meer sfeer met zich meebrengt, maar bent ook op de hoogte van de voordelen van een PVC-vloer. Wat kies je dan? Wij helpen je met je keuze door je te voorzien van goede informatie over beide vloeren. Lees snel verder en ontdek!

De massief houten vloer

Wanneer je denkt aan een authentiek interieur met een sfeervolle uitstraling, denk je aan een massief houten vloer. Zelfs bij het lopen op een echte houten vloer voel je dat het een echte ambachtelijke vloer betreft. Ook voor de traditionele massief houten vloeren zijn tegenwoordig verschillende prints en stijlen te verkrijgen, de keuze is dus allesbehalve beperkt. Wanneer je in een karakteristieke woning woont, is de keuze voor een houten vloer zeer voor de hand liggend. Dit sluit ten slotte naadloos aan op de rest van je woning. Het enige nadeel is dat veel massief houten vloeren niet goed zijn te combineren met vloerverwarming, wanneer je graag vloerverwarming wilt kun je een massief houten vloer, in veel gevallen, van de lijst schrappen.

De PVC-vloer

De PVC-vloer is een stuk moderner en is dan ook een goede optie wanneer je een nieuwbouwwoning hebt. Maar ook met een ander type woning kun je de PVC-vloer niet weglaten in je overweging. PVC-vloeren zijn namelijk in allerlei verschillende patronen en dessins verkrijgbaar, zelfs met houtstructuur. Het grote voordeel van PVC-vloeren is dat deze zeer goed werken in combinatie met vloerwarming. Daarnaast is een PVC-vloer van zichzelf zeer slijtvast, krasbestendig en eenvoudig te schoonmaken, terwijl je een houten vloer goed zult moeten voorzien van een laklaag om deze te beschermen.