Kun je laminaat op een vloerbedekking leggen?

      Geen reacties op Kun je laminaat op een vloerbedekking leggen?

Misschien klinkt vloerbedekking in eerste instantie als een goede ondervloer voor laminaat, echter is dit niet altijd het geval. Ondanks dat dit je het verwijderen van de vloerbedekking en daarnaast veel tijd en geld bespaart, loont het toch om voor een goede ondervloer te kiezen. Dit draagt bij aan de levensduur van je nieuwe laminaatvloer. Meer over goede ondervloeren voor je nieuwe laminaatvloer lees je hier.

Waarom is een goede ondervloer belangrijk?

Een ondervloer is in eerste instantie belangrijk omdat deze de vloer beschermt. Bovendien zorgt een ondervloer voor meer stabiliteit, wat merkbaar is aan de toplaag. Wanneer we praten over een ondervloer voor een laminaatvloer dan zijn er nog meer voordelen. Omdat een ondervloer zorgt voor een volledig egale ondergrond is het laminaat vele malen makkelijker te leggen.

Wanneer je een ondervloer legt op een benedenverdieping zorgt deze dat optrekkend vocht en kou niet aan de toplaag voelbaar is. Dit draagt bij aan je wooncomfort. Overigens heeft een ondervloer ook als voordeel dat deze geluid reducerende eigenschappen heeft. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je buren.

Waarom kan mijn oude vloerbedekking dan niet worden gebruikt als ondervloer?

Reguliere vloerbedekking heeft te veel veerkracht, hierdoor is de ondergrond niet helemaal als egaal te zien. Wanneer je een laminaatvloer legt op een ondervloer met veel veerkracht dan zal het laminaat snel worden stukgelopen. Daarnaast neemt vloerbedekking veel stof op, wat voor stank kan zorgen. Ook kan er huisstofmijt in voorkomen. Om dit dan te reinigen zal je eerst het laminaat moeten verwijderen, dit is absoluut niet wenselijk.

Laminaatvloer aanschaffen

Laminaatvloeren zijn voordelige vloeren. Ben jij op zoek naar goedkoop laminaat? Zorg dan dat je informeert bij meerdere aanbieders om een goed beeld te krijgen van de prijs van de door jouw gewenste vloer. Zo ben je uiteindelijk het voordeligste uit.