Hoe jij kan besparen op je energierekening door te investeren in goede isolatie

Heb jij thuis ook altijd discussies over de stand van de thermostaat? Hoe fijn zou het zijn dat je de thermostaat op elke gewenste temperatuur kunt zetten, zonder je druk te maken om een te hoge energierekening? Nou, dat kan. De oplossing is het verbeteren van je isolatie. Wanneer je huis goed is geïsoleerd gaat er bijna geen warmte verloren en hoeft de verwarming dus ook niet steeds te blijven branden om de woning op temperatuur te houden. Dit merk je niet alleen in de stookkosten, maar ook je wooncomfort wordt verbeterd. Je hebt namelijk minder last van tocht. Lees nu verder en ontdek hoe je jouw woning goed isoleert.

Laat je dak isoleren

Het snelste rendement haal je uit dakisolatie. Dit is een relatief kleine investering die zichzelf snel terugverdient. Je kunt je zelf je dak eenvoudig isoleren door isolatiemateriaal te halen bij de bouwmarkt en hiermee je dak te uitrusten.

Goede kozijnen aanschaffen

Ramen en kozijnen zijn vaak de oorzaak van tocht en hier ontsnapt dan ook veel warmte. Wanneer je je woning voorziet van goede kunststof kozijnen zal je minder last van tocht hebben. Kunststof kozijnen hebben daarnaast een hoge isolerende waarde van zichzelf, waardoor je ervan verzekerd bent dat de warmte binnen blijft. Wanneer je meer informatie wilt ontvangen over kunststof kozijnen kun je contact opnemen met een leverancier van kunststof kozijnen.

Spouwmuurisolatie

De tussenruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning wordt de spouw genoemd. In veel oudere woningen is deze nog niet geïsoleerd. Dit is zonde, want een goede spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat je woning in de zomer lekker koel blijft en in de winter dat de warmte binnen blijft. Wanneer je een oudere woning hebt valt er veel isolatiewinst te behalen met het uitrusten van spouwmuurisolatie.