Werken in de ICT: meer dan alleen computers

      Geen reacties op Werken in de ICT: meer dan alleen computers

Wat houdt het precies in om in de ICT te werken? Veel mensen denken dat je voor de rest van je leven vastgeplakt zit aan je computer. Er zit echter veel meer achter dan alleen maar suf voor je uit staren en pijnlijke ogen. Hier een aantal redenen waarom ICT zoveel meer is dan alleen werken met computers.

  1.  Blijven ontwikkelen

De techniek blijft zich verder ontwikkelen, waardoor computersystemen ook complexer worden. Je bent opgegroeid met technologie waardoor je al een stapje voor bent op de oudere generatie. Vind je het leuk om mensen verder te helpen, dan is het vinden van oplossingen voor jou waarschijnlijk geen probleem!

  1. Doorbijten

Soms is een systeem zo complex dat het niet altijd lukt om een systeemfout direct te verwerken. Medewerkers klagen over het systeem en jij doet ook alleen maar je best. Denk dan aan wat je er voor in de plaats terugkrijgt. Vooral als je uitlegt wat je allemaal voor stappen hebt ondernomen, krijg je vaak complimenten en wordt je zeer gewaardeerd.  

  1. Alleen maar met de computer bezig?

Op een werkdag ben je veelal bezig met de computer. Een baan in de ICT draait dan ook om het oplossen van systeemfouten in computers. Daarnaast ben je bezig dat je communicatie binnen de IT goed draait, waardoor je ook in contact staat met andere medewerkers.  

  1. Overal aan de slag

In de ICT is een groot personeelstekort aanwezig. Werkgevers zijn dan ook op zoek naar mensen die staan te springen om te willen werken in de ICT. Ze nemen liever iemand aan die bereidt is om te leren dan iemand die alleen op zoek is naar een ICT baan om het geld. Een werkgever vindt het leuk om zijn vak uit te leggen dus stel gerust alle vragen die je hebt.

Is ICT iets voor jou?