Technologieën blijven veranderen

      Reacties uitgeschakeld voor Technologieën blijven veranderen

In eigenlijk elke branche wordt er gebruik gemaakt van computers en laptops. Binnen sommige bedrijven zijn ze er afhankelijk van terwijl andere bedrijf hier juist minimaal gebruik van maken. Waar in het verleden alles nog handmatig werd gedaan zie je de laatste jaren dat de technologie dit eigenlijk overneemt.

Veranderingen in technologie

Je kan eigenlijk wel zeggen dat de technologie elke dag vernieuwd en dat er elke dag andere technologieën worden ontwikkeld. In veel gevallen is dit positief en zonder dat je het vaak beseft maak je elke dag gebruik van deze ontwikkelingen. Wanneer er bijvoorbeeld weer een nieuw systeem word ontwikkeld van windows dan zie je dat hier tegenwoordig iedereen al snel gebruik van kan maken. Denk bijvoorbeeld van de overstap van Windows 7 naar Windows 10. Tegenwoordig zie je dat elke computer of laptop draait op dit systeem en dat de jonge gebruikers niet anders kennen. In feite zie je hier eigenlijk om de zoveel jaar weer een nieuwe variant verschijnen die beschikt over de nieuwste technologieën. Wanneer je een nieuwe laptop of computer aanschaft staat deze variant er al voorgeprogrammeerd op. Toch is het ook mogelijk om met je oude model de nieuwe variant te draaien, door hiervoor simpelweg een licentie aan te schaffen. Hiermee kan je ook variëren en erachter komen welk soort systeem het prettigst werkt. Sommige programma’s zullen beter werken op de ene versie dan op de andere versie. Het is echter wel van belang dat je ervoor zorgt dat jouw computer goed beveiligd blijft, wanneer je een erg verouderde versie hebt is de kans groot dat je computer of laptop goed toegankelijk is voor internetcriminelen.

Is jouw variant goed beveiligd?

In de meeste gevallen, wanneer je netjes de updates doet is jouw windows variant goed beveiligd. Wanneer je met een oudere variant werkt en geen updates meer uitvoert is de kans groot dat je computer geïnfecteerd kan raken met verschillende virussen. Het is dus van groot belang dat je niet te lang met een verouderede variant werkt en ook echt de updates uitvoert. Wanneer je dit niet doet loop je risico en dit wil je natuurlijk niet?