Stap vandaag nog over op Cloud Hosting

      Reacties uitgeschakeld voor Stap vandaag nog over op Cloud Hosting

Cloud hosting is een begrip dat steeds vaker voorkomt en steeds vaker wordt genoemd. Maar wat houdt Cloud Hosting precies in? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Hosting via de Cloud houdt in dat er een aantal grote server aan elkaar zijn gekoppeld tot 1 geheel. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden terwijl ze vaak niet eens op dezelfde server staan. Wanneer je een website installeert op de cloud hosting wordt er een klein stukje van de cloud gehuurd maar er wordt wel gebruik gemaakt van de resources van de gehele cloud. Dit klinkt misschien een beetje ingewikkeld maar wanneer je het eenmaal door hebt valt het reuze mee. Vergelijk het met Dropbox, Google Drive of iCloud. Dit zou je ook kunnen zien als cloud hosting. Het is namelijk een online opslagplaats waar je documenten kunt uploaden en downloaden.

Voordelen van de Cloud en hosting op de cloud

Een van de grootste voordelen van de cloud is de schaalbaarheid. Stel je hebt een website die om welke reden dan ook ineens een groot aantal bezoekers krijgt. Dit kan komen door een nieuw product in de webshop die enorm populair is, een nieuwe blog die veel aandcht trekt of een mailing die ineens een stroom van bezoekers naar de site stuurt. Om welke reden dan ook, grote kans dat de website dit aantal bezoekers niet aankan en offline gaat. Om dat te voorkomen kun je hosten op de cloud. Wanneer je website dan overbelast is worden er andere resources gebruikt in de cloud server.

Cloud hosting bij Tilaa

Wil je graag de overstap maken naar Cloud Hosting? Neem dan eens een kijken bij Tilaa, hier kun je namelijk zelf je op maat gemaakt cloud hosting aanmaken. Neem snel een kijkje op https://www.tilaa.com/nl/cloud-hosting en geef aan hoeveel geheugen, CPU en schijfruimte je wil!

Afbeeldingsresultaat voor cloud hosting