Computerreparatie in Barendrecht gezocht? Hier kunt u op letten.

      Reacties uitgeschakeld voor Computerreparatie in Barendrecht gezocht? Hier kunt u op letten.

Een dag zonder computer, laptop, tablet of smartphone? Voor veel mensen is dat bijna onmogelijk. Toch kan het zo gebeuren dat het geliefde apparaat er mee stopt. Dat kan behoorlijk vervelend zijn: opeens kunt u niet meer bij uw bestanden, foto’s en u halve sociale leven.

Wat moet u dan doen? Op zoek naar een computer reparatie bedrijf. Dit soort bedrijven zijn in de plaats gekomen van wat vroeger de grotere computerketens deden. Ze zijn gespecialiseerd in reparaties en het oplossen van problemen met computers, telefoons en andere elektronica.

Vaak kunnen ze een computer nog prima repareren en anders kunnen ze ook meestal nog wel bijvoorbeeld uw data herstellen, of uw harde schijf kopiëren naar uw nieuwe computer. Veel van deze bedrijven komen bovendien aan huis, of bieden gerelateerde services zoals opslag, netwerkbeheer en computerhulp.

Als u dus een probleem aan uw computer, tablet of smartphone heeft, dan is het de moeite waard om eens te kijken of er zo’n bedrijf in de buurt zit. Waar kunt u dan het beste op letten? Hier een paar tips.

Diagnose

Veel bedrijven doen van te voren een onderzoek of diagnose. Dit is handig omdat bij computerproblemen niet altijd de oorzaak gelijk duidelijk is. Een zwart scherm kan bijvoorbeeld op een probleem met het moederbord duiden, de voeding, de harde schijf of misschien gewoon het scherm zelf of de aansluiting daarvan. Bij een diagnose vooraf wordt eerst het probleem gevonden en daarna pas een prijsopgaaf gemaakt. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Certificaten

Keurmerken zijn handig om enig inzicht te krijgen over de professionaliteit van het bedrijf. In deze sector is het ICTWaarborg certificaat het belangrijkste. Aangesloten bedrijven kunt u herkennen aan het blauwe driehoekige logo van ICTWaarborg. Die staat meestal op hun website en reclamemateriaal.

Ervaringen van klanten

Recensies zijn een goede manier om erachter te komen hoe het bedrijf opereert. U kunt deze vaak vinden op onafhankelijke sites zoals Google of TrustPilot. Sommige bedrijven hebben recensies op hun eigen websites staan. Die zijn vaak wel echt, maar worden meestal door het bedrijf geselecteerd.

Let er op bij het lezen dat er voldoende recensies zijn, en zorgt u er ook voor dat u ze ook echt leest en niet alleen naar de scores kijkt. Scores geven soms een vertekend beeld als u de reden erachter niet kent. De meeste bedrijven hebben wel af en toe een negatieve recensie, maar als het er heel veel zijn dan weet u genoeg.

Goede communicatie

Als u op zoek gaat, let er dan op hoe het bedrijf met u communiceert. Dat begint al bij de website, is deze makkelijk in gebruik? Hebben ze gedacht aan u als klant of hebben ze gewoon al hun informatie ergens neergezet? Dan kunt u letten op hoe de werknemers overkomen: zijn ze behulpzaam aan de telefoon en helpen ze u goed aan de balie?

Als u om de één of andere reden er een ongemakkelijk gevoel bij krijgt, dan heeft dit vaak een reden. Medewerkers die ongeïnteresseerd of ruw overkomen zijn meestal een teken dat het bedrijf niet op orde is, om wat voor reden dan ook. Uw computer is belangrijk, let hier dus op.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Barendrecht

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis voor computer repareren in Rotterdam.

PC-Fit

Dit bedrijf zit in Barendrecht, op het Doormanplein. Ze doen van te voren een diagnose, wat 25 euro kost en daarna een prijsopgave. Naast reparaties doen ze ook aan onderhoud, hulp op afstand en webhosting.

Dajong computervrienden

Dit bedrijf zit ook in Barendrecht en is naast reparateur ook een activiteitencentrum voor mensen met een beperking. Voor sommige reparaties schakelen ze externe partijen in. Ze doen ook aan hulp op afstand en ze verkopen computers.