Computerreparatie in Avenhorn gezocht? Hier kunt u op letten

      Reacties uitgeschakeld voor Computerreparatie in Avenhorn gezocht? Hier kunt u op letten

U staat er vast niet te vaak bij stil maar hij kan er opeens mee stoppen. Zo bent u lekker aan het surfen, aan het werk of uw foto’s aan het bewerken en zo kan er iets gebeuren. Hij kan crashen, de harde schijf kan defect raken, of u kunt hem bijvoorbeeld laten vallen.

Wat nu? Hopelijk heeft u geregeld backups gemaakt. U kunt het beste op zoek gaan naar een gespecialiseerd computer reparatie bedrijf. Het voordeel hiervan is dat deze bedrijven zich voornamelijk bezig houden met het oplossen van computerproblemen. U komt dus echt bij een specialist terecht. Ook kunnen ze u helpen met bijvoorbeeld het terughalen van uw data.

Omdat u natuurlijk niet iedere dag zo’n bedrijf uitzoekt is het logisch dat het behoorlijk wat stress kan opleveren. U wil natuurlijk niet uw belangrijke computer bij een prutsertje op de hoek achterlaten. Daarom zijn er hier wat tips om u te helpen bij uw keus.

Onderzoek vooraf

Een onderzoek vooraf is bij computers belangrijk omdat het niet altijd duidelijk is waardoor uw probleem veroorzaakt wordt. Een computer kan bijvoorbeeld traag zijn omdat er een virus op zit, maar het kan ook zijn dat de harde schijf langzaam kapot aan het gaan is, en u misschien wel uw data aan het verliezen bent.

Daarom doen de wat grotere reparatiebedrijven een onderzoek vooraf waarin eerst zorgvuldig naar het probleem gekeken wordt, voordat er een prijsopgave en advies gegeven wordt. U kunt dan beslissen of u de computer wel of niet laat repareren.

Sommige bedrijven rekenen een paar tientjes onderzoekskosten, andere bedrijven bieden het onderzoek geheel gratis aan, in beide gevallen kan het u veel geld besparen.

Certificaten

Er zijn een aantal keurmerken en certificaten op de markt. Het ICTWaarborg certificaat is een bekend certificaat binnen de ICT wereld. Bedrijven moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen en het certificaat biedt een aantal garanties. Voor meer informatie kunt u de website van ICTWaarborg raadplegen.

Recensies

Recensies zijn een makkelijke manier om snel een onafhankelijk beeld te krijgen van het bedrijf. Dit kan echter alleen maar als er genoeg recensies zijn, minimaal vijftien. Anders kunt u net een toevalstreffer tegenkomen, in zowel positieve als negatieve zin. Bij recensies is het belangrijk om enigszins onafhankelijke bronnen te raadplegen, zoals bijvoorbeeld Google Reviews of TrustPilot. Ook is het belangrijk om echt een paar recensies te lezen en niet alleen naar de scores te kijken. Misschien bent u het wel helemaal niet eens met de recensie van iemand.

Goede communicatie

Communicatie is misschien niet het eerste waar u op let, maar het kan u veel leed besparen. Communicatie is namelijk een goede graadmeter van de algemene professionaliteit van het bedrijf en de medewerkers. Als de medewerkers u vriendelijk en correct benaderen dan is de kans groot dat ze dat ook zullen doen als er eens iets mis gaat.

Ook betekent het vaak dat het bedrijf goed georganiseerd is. In bedrijven waar het een chaos is, hebben medewerkers vaak onvoldoende tijd of motivatie. Let er dus op hoe het bedrijf op u overkomt als u contact opneemt.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Avenhorn

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast computerreparatie in Amsterdam in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Hulp

PC Hulp is een bedrijf in Hoorn. Naast reparaties in de werkplaats doen ze aan hulp aan huis en hebben ze een computer APK.

Mountain computerservice

Dit bedrijf zit in Heerhugowaard. Ze hebben een range van services, waaronder onderhoud en computerles. Ook hebben ze het ICT Waarborg certificaat.