Een goed en gezond boerenbedrijf

      Geen reacties op Een goed en gezond boerenbedrijf

Een boerderij runnen is niet zomaar iets. Vaak zijn boerderijen generaties lang in de familie. Je neemt het bijvoorbeeld over van je ouders. Het overnemen van een boerderij is een grote stap. Uiteindelijk is iedereen gebaat bij een goed en gezond boerenbedrijf. Maar waar moet je op letten?

Juiste opleiding

Als je uiteindelijk boer wilt worden is het belangrijk om een goede opleiding te hebben. Deze kan je op school volgen maar uiteindelijk kan je het ook in de praktijk leren. Wanneer je de boerderij van bijvoorbeeld je vader overneemt is het vanzelfsprekend dat hij je het vak ook heeft geleerd. Je loopt met je vader mee en helpt waar nodig. Als echte boerderijkinderen word je hiermee groot en is het erg normaal. Wanneer je dit geluk niet hebt en er dus voor moet studeren kan je beginnen met de lagere agrarische school. Vervolgens kom je op de middelbare agrarische school om uiteindelijk op de hogere agrarische school terecht te komen. Het is zelfs mogelijk om het op WO niveau te doen. Dan kom je terecht op de landbouwuniversiteit.

Gezond vee

Uiteindelijk is het super belangrijk dat je gezond vee op je boerderij hebt. Wanneer je bijvoorbeeld veel melkkoeien op je land hebt is het enorm belangrijk dat deze koeien gezond zijn. Gezonde koeien zijn gelukkig en gelukkige koeien geven veel meer melk. Tevens is de kwaliteit veel beter. Dit is natuurlijk super belangrijk want de koeien zijn het belangrijkste kapitaal voor de boeren. Voor de gezondheid van koeien is de uiergezondheid enorm belangrijk. Een ontsteking van de uier moet voorkomen worden. Belangrijk hierbij is de juiste tepelvoering voor koeien. Veel uierontstekingen ontstaan namelijk tijdens het melken. Door een tepelvoering die goed aansluit op de uier zorg je ervoor dat de tepelvoering goed rondom de tepel zit. Hierdoor komt er geen lucht bij en geen bacteriën. Verder is voeding, huisvesting en droogstand enorm belangrijk om koeien gezond te houden.