Algemene informatie over het krijgen van bijles

      Reacties uitgeschakeld voor Algemene informatie over het krijgen van bijles

Je kunt individuele bijles krijgen in alle vakken en op alle niveaus. Tijdens een bijles krijg je de stof van een bepaald vak persoonlijk uitgelegd door een begeleider die de stof optimaal beheerst. De begeleiders proberen leren weer leuk te maken.

Bijles dient als een ondersteuning van de lessen die je op school volgt. Het is geen vervanging van het normale lesprogramma, maar een aanvulling daarop. In een bijles wordt de stof verduidelijkt en belangrijke elementen uit reeds behandelde stof herhaald. Bijlessen worden altijd 1-op-1 gegeven.

In een eerste contact met de begeleider wordt er afgesproken op de locatie waar je ook bijles zult krijgen van je begeleider. De meeste leerlingen nemen elke week 1 uur bijles. Je kunt er ook voor kiezen om alleen bijles te nemen als er een proefwerk voor de deur staat, of om meerdere uren per week bijles te nemen, bijvoorbeeld voor verschillende vakken.

Informatie bijles

Waarom wil je bijles krijgen?

Leerlingen die bijles krijgen hoeven niet per se slechte cijfers te halen of minder goed te zijn in een bepaald vak. Soms heb je gewoon een duwtje in de rug nodig, wil je van een 7 een 8 maken of wil je gewoon wat meer uitleg omtrent de stof. Sommige leerlingen nemen bijles om een achterstand weg te werken of ze willen wat meer oefening met lastige stukken stof. Het kan allemaal. De bijlessen worden volledig aangepast aan de wensen van de leerling. Zo wordt de achterstand weg gewerkt en worden moeilijke vakken toch weer een beetje leuk te maken.

Door de heldere uitleg krijgen leerlingen meer vertrouwen in sommige lastige vakken en kunnen schoolresultaten weer verbeteren. Hierdoor kunnen ze net dat laatste goede cijfer halen om hun gemiddelde weer omhoog te krijgen om net het jaar of de examens wel te behalen.