Handige tools voor creatief bezig zijn

      Geen reacties op Handige tools voor creatief bezig zijn

Naast werk, school of andere activiteiten in het dagelijks leven kan het erg leuk zijn om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Zo kun je een hobby oppakken die je wellicht jaren geleden hebt laten vallen of juist iets nieuws leren. Daarmee prikkel je jouw brein op creatief denken en kun je misschien dit gebruiken in jouw werk of school. Natuurlijk kun je gewoon simpel pen en papier pakken en wat dingen opschrijven of tekenen, maar ook voor dit zijn er een aantal factoren waar je op kunt letten om deze tijd zo prettig en leuk mogelijk te maken voor jezelf. Daarom in dit artikel een paar handige tools om creatief bezig te zijn.

De sky is the limit

Tijdens jouw dagelijkse activiteiten kan het zijn dat jij niet veel creativiteit kunt gebruiken bij het uitvoeren van jouw taken. Bij veel kantoorbanen zie je dat het elke dag min of meer hetzelfde ritme is van werkzaamheden en dit kan na verloop van tijd toch iets doen met het creatieve brein.
Denk daarom aan een agenda aanschaffen om ook tijd voor jezelf in te kunnen delen.
Wat betreft creativiteit is niets te gek. Jij verzint het en jij voert het uit dus kun je van alles bedenken. Pak bijvoorbeeld eens wat knutselspullen van je kinderen of schaf iets aan waar je zelf van denkt dat je dit wel eens heel erg leuk kan vinden om naast jouw dagelijkse werkzaamheden te kunnen doen. Hiermee prikkel jij je brein om weer eens helemaal out of the box te denken. Dan is het waarschijnlijk niet in één keer een prachtig kunstwerk maar creatief bezig zijn is al heel erg fijn voor het actief houden van de hersenen.

Voor het creatief bezig zijn is het vaak handig om even diep te graven in al jouw ideeën, want die zijn toch wel nodig om iets te kunnen gaan uitvoeren. Creatief bezig zijn hoeft niet te betekenen dat je de gekleurde papiertjes en de lijm er weer bij pakt en wat in elkaar gaat knutselen.
Ook nadenken over wat je eventueel nog zou willen leren of verhalen schrijven of iets bakken is creatief bezig zijn met de dingen om je heen.

Rustige en fijne omgeving

Zorg bij het uitvoeren van jouw creatieve activiteit dat je niet gestoord kan worden door mensen of door bijvoorbeeld een computer of telefoon. Natuurlijk kun je een fijn muziekje opzetten zodat jij helemaal in een bubbel van jouw creativiteit kan zijn. Dat klinkt misschien gek maar het is echt erg fijn om even uit de drukte van het dagelijks leven gewoon simpelweg wat te gaan zitten tekenen, bakken, lezen, schrijven, wat je ook maar leuk vind om te doen. Pak bijvoorbeeld een blanco notitieboek en ga lekker zitten en schrijven over de dingen die je doet of meemaakt maar ook over dromen en wensen. Zo kun je heel erg fijn op jouw plekje jouw brein even laten draaien. Daarnaast is het ook niet zo dat je dit per se elke dag moet doen als je daar geen behoefte aan hebt maar besteed hier af en toe wel aandacht aan.

Materiaal om aan de slag te gaan

Als je nu zo een fijne plek hebt gevonden en je ontzettend veel ideeën hebt kun je deze natuurlijk gaan uitwerken. Pak er bijvoorbeeld een schetsboeken moleskin bij en teken al die ideeën uit. Misschien heb je wel een idee over jouw toekomstige huis en wil je die even uittekenen of heb je ideeën over hoe jij deze ideeën kunt gaan gebruiken in jouw werk, het is jouw creatieve brein dus alles is mogelijk.