Beroepen waar een pen essentieel is

      Geen reacties op Beroepen waar een pen essentieel is

De titel van dit artikel kan even verwarrend zijn. Waarom zou iemand dit willen weten. Maar hier zit een goede gedachte achter. Allereerst is het bijvoorbeeld handig bij het kopen van een cadeau voor iemand. Ken jij iemand die een van deze beroepen uitoefent kan een luxe vulpennen bijvoorbeeld een goed cadeau zijn. Daarnaast kun je aan deze beroepen zien dat deze mensen niet alleen maar digitaal zullen schrijven, zoals velen van ons doen.

Voor de hand liggend, schrijvers

Bij het beroep schrijver zul je vaak denken aan een Parker pen collectie die een schrijver zal gebruiken om zijn verhalen sierlijk op te schrijven. En vroeger klopte dit beeld natuurlijk veel meer dan nu. Nu zullen ook schrijvers toch echt wel veel op de computer schrijven. Maar toch zullen schrijvers hun verhaallijnen en concepten en beelden die zijn voor een verhaal hebben nog op papier schetsen. Zo wordt een verhaal ook voor een schrijver veel overzichtelijker en duidelijker en kan een schrijver hier doorheen krassen en namen, gebeurtenissen of tijdlijnen veranderen.

De kunst van beeld

Ook de mensen die met tekeningen werken zullen in de afgelopen jaren steeds meer op beeld zijn gaan doen. Tekenaars maar ook grafische vormgevers hebben tegenwoordig handige tools om digitaal hun plaatjes te maken. Maar ook deze vakmensen zullen het erg fijn vinden om pen en papier erbij te pakken en met hun montblanc meisterstuck 146 hun ideeën namen te geven en bij hun tekeningen met potlood duidelijk met een pen de sterkere en minder strakke lijnen aan te kunnen geven. Werken met pen is voor een illustrator niet het eerste wat ze zullen doen maar met pen kun je dus wel harde contrasten aangeven.

Tatoeëren kun je leren

Niet alleen mensen die een plaatje maken voor campagnes of online content zijn handig met een pen. Ook tattoo-artiesten gebruiken nog vaak een pen om de tattoo toch meer detail te geven en deze duidelijk te maken. Hiervoor kunnen zij bijvoorbeeld een waterman expert pen gebruiken die details strak kan aangeven. Tattoo-artiesten krijgen van de klant een idee of voorbeeld afbeelding. Hier kunnen zij nog hun creativiteit in kwijt en maken er iets moois van. Dan zullen zij eerst op gewoon papier deze afbeelding tekenen of laten tekenen door de klant.
Op een soort bakvel papier tekenen zij deze afbeelding over en plakken deze op de gewenste plek van de klant. Zo zie je dat er in verschillende stappen van een tattoo toch echt wel met de hand met pen en papier gewerkt wordt.

Technische tekeningen

Naast de creatieve beroepen zijn er ook behoorlijk wat technische beroepen waar tekeningen aan te pas komen. Zo kun je denken aan architecten en projectontwikkelaars die bouwplannen meerder keren kunnen aanpassen en tekenen. Dit zijn beroepen waarbij een pen altijd wel in de tas al zitten en zeker ook zijn werk zal doen. Het is voor deze mensen belangrijk dat tekeningen voor iedereen duidelijk zijn. Zo kan de bouw van een constructie niet mis gaan aan de hand van een goede tekening.