Huiswerkbegeleiding op de basisschool

      Reacties uitgeschakeld voor Huiswerkbegeleiding op de basisschool

Meestal hoor je dat studenten op de middelbare school of het MBO/HBO bijles krijgen. Maar naast dat het op deze niveaus kan, kan het dus ook op de basisschool. Hierbij komt de huiswerkbegeleider meestal op de des betreffende basisschool. Vaak krijgen er ook meerdere leerlingen tegelijk huiswerkbegeleiding. Op de basisschool gaat het dan ook meestal om de talen of rekenen. En gaat het vaak om leerlingen met dyscalculie of dyslexie.

Wie geven de bijlessen?

Het is bij de basisschool meestal zo dat studenten die ervaringen hebben met het bijles geven deze kinderen huiswerkbegeleiding geven. Het is over het algemeen ook zo dat leerlingen van de basisschool geen huiswerk hebben, maar de leerlingen die moeite hebben met rekenen en taal krijgen vaak extra opdrachten mee die ze thuis moeten maken. En soms kunnen de ouders of verzorgers niet helpen met het maken van deze opdrachten, en het is daarom gemakkelijk dat een huiswerkbegeleider het kind kan helpen met de opdrachten waar ze zoveel moeite mee hebben. En dit geeft de kinderen vaak net dat extra zetje in de rug om de toetsen net wel te halen.

Welke pakketten kun je hier voor afsluiten?

De pakketten die je bij Studentsplus afsluit zijn maandelijks opzegbaar. Je kun dus aan elk begin van de maand zeggen of je wel of niet verder gaat met de huiswerkbegeleiding of dat je liever stopt, omdat je zoon of dochter, of jijzelf er geen prettig gevoel bij hebt. Natuurlijk kun je dan ook vragen of je een andere huiswerkbegeleider kunt krijgen omdat er geen klik is.