Banen van de toekomst

      Reacties uitgeschakeld voor Banen van de toekomst

Door de robotisering dreigen er vele banen te verdwijnen. De vraag is nu: welke banen blijven er bestaan en welke banen komen erbij? Ben jij benieuwd naar de top 5 banen van de toekomst? Lees dan snel verder!

#1 Cyber Security Expert

Met de opkomst van het internet zijn er ook hackers ontstaan. Doordat hackers steeds slimmer te werk gaan is de vraag naar Cyber Security professionals flink toegenomen. Met behulp van Cyber Security Experts proberen bedrijven zich te weren tegen cyberaanvallen.

#2 Biohacker

Terwijl het hacken van data verboden is, is er wel vraag naar mensen die grondstoffen, DNA en schimmels hacken. Door DNA te hacken en te verbeteren kunnen bijvoorbeeld autisme, depressies en Alzheimer beter behandeld worden in de toekomst.

#3 Internet of Things Expert

Internet of Things, oftewel de technologie die alles in verbinding brengt met het internet. Rond 2030 zullen al onze apparaten met elkaar verbonden zijn. Zo wordt het steeds normaler dat je de verwarming of koffiezetapparaat van een afstand kan bedienen. Om deze technologie├źn te realiseren zijn Internet of Things Experts hard nodig!

#4 Digital Marketeers

Creatieve banen hebben een grote kans om de robotisering te overleven, aangezien machines voorlopig nog niet in staat zijn om innovatieve idee├źn te ontwikkelen. Verder zijn Digital Markerteers ook in trek vanwege de verschuiving van winkel naar webshop. Digital Marketeers houden zich o.a. bezig met zoekmachine optimalisatie, conversie optimalisatie en social media. Lijkt jou dit wat? Ga dan solliciteren op online marketing vacatures.

#5 Gezondheidszorg

Banen in de gezondheidszorg zullen niet snel verdwijnen aangezien de bevolking steeds ouder wordt en de meeste functies een hoge mate van empathie en handmatig werk vereisen. Er is zelfs een kans dat er binnen enkele jaren een tekort is aan verpleegkundigen! Zo zijn er altijd genoeg vacatures in de zorg te vinden.

Verder hoeven leraren, koks, en mensen die in de logistiek management of human resources werken voorlopig nog niet te vrezen voor hun baan! Zit jouw droombaan hier tussen?