Wat houd de term cloud hosting in?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat houd de term cloud hosting in?

Tegenwoordig hoor je veel dingen over cloud hosting, maar nier veel mensen weten wat deze term precies inhoud. De dienst kan voor veel mensen wel heel handig zijn, omdat steeds meer bedrijven en scholen Het gaan gebruiken om hun computers en andere digitale dingen beter te laten lopen. Naast bedrijven en scholen kun jij als particulier ook de dienst cloud hosting gebruiken.

De betekenis

De term cloud hosting is een marketing term. De term bestaat namelijk nog niet lang, en als je een nieuwe term op de markt brengt verkoopt dit natuurlijk een stuk beter dan een term die al heel lang bestaat. Bijna niemand weet alleen wat de term hiervoor was. Maar de letterlijke vertaling van cloud hosting is cloud beheren. Je beheert dus zelf een cloud. Een cloud is een server waar jij alles over te zeggen hebt.

Wat kun je ermee ?

Je hebt dus zelf een cloud in beheer. Je kunt vervolgens zelf kiezen wat je hier mee zou willen doen. Je kunt het verhuren aan iemand, maar ook kun je het zelf in beheer houden voor je eigen bestanden. Pas wel op met foto’s, want als je deze verwijderd, zijn deze ook echt weg. Dit gebeurd je in het echt niet zo snel. Sla ze dus op een goede plek op, zodat niet iedereen er bij kan komen.