Variëren of blijf je merktrouw?

      Reacties uitgeschakeld voor Variëren of blijf je merktrouw?

Iedereen heeft onbewust een voorkeur voor een bepaald merk. Dit kan verschillende oorzaken hebben of het nu een merk waar je als kind mee opgegroeid bent of een merk wat je gewoon mooi vindt. Het kan allerlei redenen hebben. Wanneer je fan bent van Volkswagen of je rijdt alleen een Renault Captur het maakt eigenlijk niet uit. Het is dan ook belangrijk dat je een auto rijdt waarin je jezelf prettig voelt.

Het enorm ruime aanbod

Op het gebied van auto’s is er een enorm aanbod. Ieder merk heeft een tal aan modellen en bij ook model is het vaak nog mogelijk om je eigen wensen naar voren te laten komen. Kies je bijvoorbeeld voor een benzine of diesel? Of ga je voor een handgeschakeld model of toch een automaat? Eigenlijk zijn er zoveel opties dat het kiezen soms erg lastig wordt. Het is daarnaast ook nog afhankelijk van wat je allemaal wilt. Ga je voor het allernieuwste model of kies je voor een afgetrapte bak? Het kan beide voor en nadelen hebben. Het is echt afhankelijk van wat jij wilt met de auto. Wil je bijvoorbeeld een auto die nog een jaar door kan of kies je voor een auto waar je op lange termijn wat aan hebt? Het is voor iedereen verschillend. Voordat je opzoek gaat naar een auto is het dan ook altijd verstandig om voor jezelf na te gaan wat je wilt met de auto. Als je dit voor jezelf op een rijtje hebt wordt het zoeken een stuk gemakkelijker. Het is hierdoor namelijk mogelijk om auto’s uit te sluiten. Dit is ook eigenlijk nodig, het aanbod in auto’s is zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Blijf je merktrouw?

Je kunt jezelf altijd afvragen of je merktrouw moet blijven of niet. Sommige mensen hoef je deze vraag niet eens te stellen en zullen altijd voor het merk kiezen wat voor hun vertrouwd voelt. Als dit het geval is kunnen andere zaken weinig invloed uitoefenen. Diegene heeft goed ervaringen met dat merk en is dan ook niet zomaar over te halen. Dit in tegenstelling tot mensen die juist kijken naar de prijs en wellicht om de zoveel jaar weer een ander soort merk aanschaffen.